top of page
iStock-1220125097.jpg

Waarom taal zo belangrijk is

Het was even stil, maar we zijn er nog hoor! Achter de schermen hebben we natuurlijk niet stilgezeten en zijn we gaan brainstormen over wat voor leuks wij dit jaar voor jullie gaan organiseren. 

We trappen ons nieuwe seizoen af met een belangrijk thema: taal. Taal is ons belangrijkste communicatiemiddel en hebben we iedere dag nodig. 

 

Taalproblemen en het belang van de kleine lettertjes. 

Taalproblemen

In de regio Rivierenland heeft één op de negen inwoners problemen met lezen en schrijven. Ze begrijpen brieven, folders of bijsluiters niet. Ook hebben ze moeite met het invullen van formulieren. Daar komt bij dat steeds meer zaken digitaal worden geregeld. Dat moet én kan anders. Daarom zijn er vanuit Bibliotheek Rivierenland diverse initiatieven, waaronder Het Leerhuis Tiel. Het Leerhuis Tiel is er voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Lisanne van Iterson zet zich o.a. hiervoor in. Zij is Productontwikkelaar Participatie en Zelfredzaamheid bij Bibliotheek Rivierenland. Tijdens ons event bespreekt Lisanne wat er vanuit Bibliotheek Rivierenland zoal op touw wordt gezet om mensen taalvaardig(er) te maken. Taalambassadeurs 'De Taalmeiden' weten uit ervaring hoe lastig het kan zijn wanneer je als kind niet goed hebt leren lezen en schrijven en zijn daarom zelf op latere leeftijd terug de schoolbanken in gegaan. Inmiddels helpen zij nu ook anderen die dezelfde problemen ervaren. 

Het belang van de kleine lettertjes

Niemand leest ze, maar iedereen accepteert ze: de algemene voorwaarden. Toch zijn deze voorwaarden belangrijk voor zowel ondernemers als particulieren. In de praktijk zie je daarnaast regelmatig dat ondernemers óf geen algemene voorwaarden hebben, óf deze een-op-een van internet halen. Welke gevolgen dit kan hebben, net als de do's en don'ts bij algemene voorwaarden, bespreekt Marike Boersen, advocaat en partner bij Bierman Advocaten.

Waar en wanneer?

Ons "Taal event" vindt plaats op donderdag 16 maart 2023 bij Bibliotheek Rivierenland in Tiel. Na het inhoudelijke deel van de avond, zullen wij gaan genieten van een heerlijk verzorgd walking dinner.  

18:00 uur - Ontvangst met een drankje
18:25 uur - Openingswoord
18:30 uur - Presentatie Lisanne van Iterson
18:50 uur - De Taalmeiden
19:00 uur - Presentatie Marike Boersen
19:30 uur - Walking dinner incl. 3 drankjes

Ook aanwezig zijn? Meld je snel aan! Voor €49,50 excl. btw ben je erbij. Aanmelden kan tot en met 8 maart 2023. Daarna geven wij het aantal deelnemers door aan Bibliotheek Rivierenland. 

wanneer?

16 maart 2023

18.00 - 21.30 uur

Locatie

Investering

Bibliotheek Rivierenland Tiel
Rechtbankstraat 3
4001 JR Tiel

Voor €49,50 excl. btw ben je erbij!

Meld je aan
Ik meld me aan voor:
Ik....

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden en klik hier voor het Privacystatement.

Ik meld me aan voor de Dameszaken nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding! Op korte termijn ontvang je van ons een factuur. Na betaling van de factuur is je inschrijving definitief.

Hoe

wat

waar

wanneer

Ieder kwartaal vindt er een Dameszaken-event plaats. Je bent dus 4 keer per jaar verzekerd van een inspirerende avond waarbij we (samen met een spreker of tijdens een workshop) effectief samen werken, waardevolle kennis delen en genieten van een heerlijk diner incl. drankjes in een ontspannen setting. Die setting is overigens telkens anders. Ieder event zal op een andere locatie plaatsvinden. Verfrissend voor ons als Dameszaken, maar ook goed voor de (horeca)ondernemers in de regio.

bottom of page